Advanced Course - Lower/Mid Face - HA filler & Botulinumtoxin

Vi på MyBeauty Academy valt att utveckla och fördjupa vår avancerade utbildning i Hyaluronsyrebaserad filler och Botulinmtoxin genom att dela in denna nivå i två delar: “Mid face” – mellanansikte och “Lower face” ansiktets nedre del. Utbildningen vänder sig till dig som gått grundutbildning i filler och Botox, foundation course, samt kommit igång med injektionsbehandlingar med önskemål om att utöka din behandingsmeny och möta dina patienters efterfrågan på mer avancerade behandlingar. Du väljer själv om du vill gå båda delkurserna under en helg (lördag & söndag) eller önskar dela upp utbildningen vid två separata kursdagar och tillfällen. Har du gått din grundkurs hos en annan aktör? Inga problem – maila oss så validerar vi dina förkunskaper och möter dina önskemål om skräddarsydd kompetensutveckling hos oss på MyBeauty Academy.

I utbildningen Advanced Course – Lower/Mid Face – Ha filler & Botulinumtoxin ingår följande områden
Filler (Hyaluronsyrebaserad): Kind, kindben, Käkvinkel, käklinje & haka
Botulinumtoxin: Bunny Lines, Gummy Smile, Mungipor, Haka, Masseter, Platysma

 

Utbildningsplan – Advanced Course – Mid face

Utbildningens delar fördelas mellan webb, skriftligt material och kursdag hos MyBeauty Academy. Områden:

  • Anatomi – avancerad anatomi med fokus på utbildningens indikationer
  • Produktkunskap – Hyaluronsyrebaserad filler – att välja rätt produkt för rätt område
  • Behandlingsindikationer, rekommendationer och kontraindikationer
  • Konsultation och bedömning – kundbemötande
  • Injektionsteknik för utbildningens indikationer – vass nål och trubbyg kanyl
  • Säkerhet i samband med injektionsbehandlingar
  • Akuta komplikationer relaterade till kursens behandlingsområden inklusive Hyaluronidase (Hyalase)

Del I – digitala resurser

Inför utbildningen får deltagarna tillgång till material och information, exempelvis i form av artiklar/studier och länkar kopplade till de områden som ingår Advanced Course – Lower/Mid Face. Syftet är att deltagaren ska ges möjlighet att förbereda sig, skapa en förförståelse och optimera tillgodogörandet av utbildningsdagens avancerade indikationer on site. 

Del II – Praktisk träning - utbildning on site

Vi börjar dagen genom att teoretiskt sammanfatta indikationerna (behandlingsområden), injektionstekniker, bedömning och konsultation samt komplikationer. Därefter demonstrerar kursledaren en hel behandlingsprocedur med konsultation och behandling av de avancerade områdena för “mid face”/mellanansikte på en modell.

Efter lunch omsätts teorin till praktik genom träning i avancerade injektionstekniker för fillerbehandling av kind och kindben och Botulinumtoxin för Gummy Smile och Bunny Lines inklusive konsultation och bedömning av modellens individuella förutsättningar, anatomi och önskemål. MyBeauty Academy prioriterar och har alltid fokus på säkerhet och kvalitet i samband med estetiska injektionsbehandlingar.

Vi har ett begränsat antal kursdeltagare i varje grupp och anpassar praktiken utifrån gruppens förkunskaper och modeller. MyBeauty Academy ordnar modeller för att du ska få ut så mycket som möjligt i samband med den praktiska delen.
 
Samtliga kursledare hos MyBeauty Academy är legitimerade sjuksköterskor, tandläkare och läkare med lång och bred erfarenhet samt vidareutbildningar inom estetisk medicin.

Vad ingår i Advanced Course – Lower/Mid Face?

MyBeauty Academy erbjuder

En högkvalitativ och omfattande utbildning där innehållet fördelas mellan teori och praktik, mellan webb, skriftligt material och en utbildningsdag hos MyBeauty Academy.
Erfarna och mycket kunniga kursledare som guidar dig genom de praktiska momenten Certifikat “Advanced Course – Mid Face” efter godkänd teoretisk del och praktisk träning.


Efter godkänd utbildning – sammanfattande kurskompendium med stöd för konsultation och bedömning, injektionsteknik, rekommenderad produktmängd, PM för akuta komplikationer (inklusive Hyalase), information om förbrukningsmaterial
Voucher till IBSA Nordic och introduktionsrabatt i samband med din första order.

Förmedling av medicinskt ansvarig läkare för förskrivning av läkemedel, delegering och generella ordinationer support vid frågor och stöd vd eventuella komplikationer och biverkningar i samband med/efter injektionsbehandling med hyaluronsyrebaserad filler.

Vill du veta mer om botox så hittar du massor av bra inlägg som du kan läsa på MyBeauty Clinics sida om btx.

Kostnad för Advanced Course – Lower/Mid Face – HA filler & Botulinumtoxin

MyBeauty Academys utbildning Advanced Course Lower/Mid Face går utmärkt att genomföra separat men ingår även i våra större kurspaket till rabatterad kostnad. Du kan även köpa båda kurserna för Advanced Course till ett kombinationspris.

Dermal Filler & Botulinumtoxin – Advanced Course

Delmoment:

Pris: 25 900 kr
Månadskostnad med delbetalning från Medical Finance: 1208 kr / månaden i 24 månader

Enskilda utbildningspriser

Alla priser hos MyBeauty Academy är exklusive moms.

Har du fler frågor och funderingar kring utbildningarna och dess innehåll? Kika på vår FAQ eller skicka din fråga i ett mail till: [email protected] alternativt ring oss på 031 – 88 00 88.

Anmäl dig till utbildning

Fyll i formuläret via knappen nedan eller maila oss på [email protected] så kontaktar vi dig med information och slutför anmälan till utbildningen du är intresserad av.

För att kunna hålla en hög kvalitet vid våra utbildningar behövs din anmälan senast 14 dagar före aktuellt kursdatum – därefter sker antagning endast i mån av plats. MyBeauty Academy förbehåller sig rätten att flytta utbildningar, utan vidare motivering, senast 7 dagar innan kursstart

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

Kursdatum 2023/2024 Stockholm och Göteborg

Vi utbildar i
  • Fillers och Botox för legitimerad sjukvårdspersonal
  • 3D Microblading för personer utan särskild behörighet
[eduadmin-detailview courseid="525281"]

Fyll i formuläret nedan och slutför din anmälan

Uppgifter

Fyll i dina personliga kontaktuppgifter nedan.

Förtagsinformation

Fyll i uppgifterna nedan om du har ett företag du vill fakturera genom.

Kursinformation

Fyll i vilken kurs du vill anmäla dig till.

[eduadmin-detailview courseid="525281"]