Vanliga frågor och svar om våra kurser Fillers och Botox

MyBeauty Academy följer Lag (2021:363) om estetiska kirurgiska ingrepp och estetiska injektionsbehandlingar och de förordningar som följer med lagen. Det vill säga: Vi utbildar enbart legitimerade läkare, sjuksköterskor och tandläkare. Inför utbildningen kontrollerar vi att alla deltagare har en giltig yrkeslegitimation via Socialstyrelsens upplysningstjänst.

Vi har valt att förlägga de flesta utbildningar under helger och dagarna efter varandra utifrån önskemål från våra kursdeltagare. Många väljer att gå sammanhängande utbildningar eftersom indikationer och olika områden kompletterar varandra. Andra faktorer om underlättar för kursdeltagarna är att tillfällena ligger två dagar i rad på grund av resväg, arbete eller familj.

Självklart! Det är helt upp till dig att välja vilken eller vilka utbildningar du önskar gå hos oss på MyBeauty Academy. Vissa av våra mer avancerade kurser har vi, utifrån önskemål från kursdeltagare, valt att slå ihop då områden och indikationer ofta överlappas. Finns inte den utbildning du är intresserad av – maila oss gärna på [email protected] så hjälper vi dig vidare.
Observera att vissa av våra utbildningar har förkunskapskrav vilka kan du läsa mer om här i FAQ fråga 22.                 

Våra utbildningar hålls centralt i både Stockholm och Göteborg. I Stockholm ligger lokalen på Evenemangsgatan i Solna och i Göteborg utbildar vi på Concendum (Avenyn) eller på en av våra centralt belägna kliniker.

Utbildningarna hålls på engelska och svenska. I samband “on site” kurser och/eller under praktiska moment används svenska medan viss webbaserad teori är på engelska. Det finns möjlighet att gå privat utbildning på engelska.

Du kan anmälda dig till våra utbildningar via kontaktformuläret på vår hemsida eller genom att skicka e-post till [email protected] Vi kontaktar dig för mer information och bokningsbekräftelse inom 2-3 arbetsdagar

Ja vi erbjuder tre olika kurspaket. Pengar att spara om du bokar ett av våra paket.

Läs mer om våra olika paket:

Ja anmälan är bindande. Kursavgiften betalas inte tillbaka om du ej är behörig eller om du inte kommer på kursdagen. Vid sjukdom krävs sjukintyg då vi bokar om kurstillfället till nästa möjliga utbildningstillfälle. 

Läs våra köpvillkor här.

Efter slutförd och godkänd utbildning – teori och i de fall praktisk del ingår – får du ett certifikat – diplom.

MyBeauty Academy står för lunch och fika vid heldagsutbildningar och för kortare kurser eller halvdagar ingår lättare fika och tilltugg. Vi uppskattar om du meddelar eventuella allergier, överkänslighet eller önskemål och särskild kost i god tid före din utbildning.

MyBeauty Academy samarbetar med flera av de största leverantörerna i branschen och inköp görs enbart via producenternas officiella återförsäljare. Efter grundutbildning i fillers erbjuder en av våra samarbetspartners 2ml kostnadsfri Hyaluronsyrabaserad filler och 15% rabatt på din första order. För att kunna ta del av detta erbjudande måste du ha ett momsregistrerat företag och vara registrerad vårdgivare hos IVO (Inspektionen för vård och omsorg) enligt Lag (2021:363) om estetiska kirurgiska ingrepp och estetiska injektionsbehandlingar.

Vi använder samma högkvalitativa fillerfabrikat som på våra kliniker. Givetvis är alla produkter och läkemedel som används godkända CE-märkning Medicinskteknisk klass 3 och receptbelagda läkemedel är registrerade hos Läkemedelsverket. Inköp av våra produkter görs alltid direkt från företagens officiella distrubutörer i Sverige.

Inför, i samband med eller efter din utbildning. Det utbildningsmaterial vi distribuerar skiljer sig lite från det material eller hands out´s som kursledarna använder. Har du frågor om våra kompendier för utbildningsdeltagare är vi aldrig längre än ett mail bort: [email protected]

Läkare: Fillers och alla läkemedel.

Sjuksköterska: Fillers men du behöver en förskrivare för alla läkemedel.

Tandläkare: Fillers och alla läkemedel förutom Hyalase som är ett licenspreparat. 

Ja, Vi samarbetar med läkare som kan vara behjälpliga efter avslutad kurs. Är du intresserad av detta går du och vår läkare igenom avtalet efter utbildningen. 

För att få helt säkra svar om vad som är avdragsgillt är rekommenderar vi att du, för säkerhets skull, själv tar reda på via Skatteverket eller din revisor. Reglerna kan se olika ut beroende på vilken utbildning du väljer att gå.

Efter din utbildning får du ett dokument med de vanligaste förbrukningsmaterialen såsom kanyler, handskar, desinfektionsmedel, akutläkemedel samt artikelnummer hos en stor webbaserad Apotekstjänst för företag. Du behöver inte beställa via samma webbaserade Apotek som vi på MyBeauty använder.

Priserna för utbildningar hos MyBeauty Academy är exklusive moms.

MyBeauty Academy ordnar modeller till din utbildning och utför konsultation samt hämtar in samtycke till behandling (Lag 2021:363). I de fall du själv önskar utföra injektionsbehandlingarna på en egen modell ska modellen vara obehandlad sedan tidigare och du kontaktar oss på MyBeauty Academy för vidare information.

 • Som en av de största och mest erfarna utbildarna inom estetisk medicin ser vi en låg rad fördelar att välja oss som din utbildningsarrangör:
  Våra kursledare är trygga och har lång, meriterande, erfarenhet av injektionsbehandlingar och ett brinnande intresse för att utbilda.
  Vi har en god kunskap om att starta företag och supportar gärna med råd vid frågor/fungeringar kring företagande
  På våra utbildningar använde vi högkvalitativa produkter direkt från och i samarbete med producenternas officiella återförsäljare
  Vi ser hela behandlingsprocessen som en viktig del och fokuserar inte enabart på injektionsbehandling utan helheten för en behandlingsprocedur från konsultation och bedömning till behandling och en nöjd välinformerad patient samt uppföljning och återbesök efter utförda injektionsbehandlingar
  Vi premierar säkerhet och väl insatta i, och följer, lagar, förordningar och rekommendationer
  MyBeauty Academy består av ett nätverk ned professionella injektionsbehandlare inom estisk medicin och följer hela tiden branschens snabb uteckling – nationellt och internationellt – med löpande uppdateringar av vårt utbildningsutbud och innehåll

Senaste dag för att anmäla sig till våra utbildningar hos MyBeauty Academy är 14 dagar före kursstart. Önskar du anmäla dig närmare utbildningsdatumet finns ingen garanti utan antagning sker i mån av plats.

Vid sjukdom, olyckshändelse eller familjära angelägenheter har du möjlighet att kostnadsfritt flytta fram din utbildning till nästkommande tillfälle upp till 10 dagar före kursstart. Vid mindre än 10 dagar till din utbildning tar vi en administrativ kostnad om 1500:- utöver kostnaden för din utbildning som flyttas till det kursdatum närmast i tid med lediga platser.

Ångerrätt gäller enligt Distansköpslagen 2 veckor efter bokad utbildning.

Vi rekommenderar inte att gå kurserna inom ett för kort tidsspann.  Vår ambition är att du ska få med så mycket som möjligt från varje utbildningstillfälle och kunna omsätta det i praktiken för att få klinisk erfarenhet av allt som rör injektionsbehandlingar inklusive injektionsvana. Erfarenheten vi har är att de kursdeltagare som injicerar mellan de olika stegen i utbildningen kan tillgodogöra sig innehållet och har en djupare förståelse för de olika kursmomenten – både teori och praktik.

Du behöver inte ha startat ett eget företag eller ha en anställning för att utbilda dig hos MyBeauty Academy. Men vi rekommenderar att du läser på och skaffar information om vilka lagar och regler som gäller för injektionsbehandlare inför din kursstart.

Vi kräver inte att du har en medicinskt ansvarig läkare för att gå en utbildning hos MyBeauty Academy. Läs gärna mer här i vår FAQ kring vad som gäller för injektionsbehandlingar som utförs av legitimerad tandläkare och sjuksköterska.

För receptbelagda läkemedel som Botulinumtoxin typ A måste du som legitimerad sjuksköterska eller tandläkare ha en Medicinskt ansvarig läkare som står bakom förskrivning, delegering och ordination för användning samt akutläkemedel.

Som sjuksköterska eller tandläkare behöver du ha en medicinskt ansvarig läkare. Vidare måste man ha akutläkemedel lätt tillgängkliga på kliniken vid akuta komplikationer / biverkingar.

Legitimerade sjuksköterskor får arbeta med filler och Botulinumtoxin efter utbildningen och enligt lag krävs medicinskt ansvarig läkare som står bakom förskrivning, delegering och ordination av läkemedlen inklusive licensansökans för Hyalase (Hyaluronidase).

I dagsläget behöver du som legitimerad tandläkare en medicinskt ansvarig läkare eftersom förskrivningsrätt för estetisk användning av Botulinumtoxin inte ingår. Tandläkare kan inte heller göra licensansökan för Hyalase hos läkemedelsverket – ett läkemedel som måste finnas på kliniken om du injicerar Hyaluronsyrebaserad filler.

Du kan själv rekvirera och ordinera receptbelagda läkemedel samt ansöka om Hyalse hos läkemedelsverkets digitala licensansökningsprogram KLAS.

> Momsregistrerat företag (enskild firma eller AB)

> Gällande patientskadeförsäkring och behandlingsskadeförsäkring

> Registrerad vårdgivare hos IVO vilket också innebär att lokalen ska uppfylla grundläggande krav

> Hyaluronidase vid injicering av Hyaluronsyrebaserad filler

> Akutläkemedel

Utbudet av utbildningar inom estetisk medicin har exploderat de senaste åren (året). Framförallt är vårt råd att – oavsett var du väljer att gå din utbildning – att det finns en erfarenhet av att utbilda och samordna utbildningar inom estetisk medicin samt att kursledaren har klinisk erfarenhet av att injicera och är väl insatt i de lagar och förordningar som reglerar vår bransch – det personliga yrkesansvaret som legitimerad läkare, tandläkare eller läkare gäller i samband med alla behandlingar vi utför.

När en utbildning måste flyttas till ett annat datum ersätter MyBeauty Academy inte utlägg för transporter, boende eller andra omkostnader.

MyBeauty Academy producerar eget utbildningsmaterial eller resurser (efter godkännande) från våra samarbetspartners. Allt material från samtliga källor (tryckt, bilder, rörlig bild, webb eller ljud) är © MyBeauty Academy eller av samarbetsparter – det vill säga – upphovsrätten är skyddad enligt lag (1960:729), upphovsrättsförordningen (1993:1212) samt internationella upphovsrättsförordningen (1994:193) och du får inte sprida, dela, publicera, använda eller nyttja materialet annat än för eget bruk.

Vanliga frågor och svar om 3D Microblading

Våra kurser är till för alla. Inga förkunskaper behövs.

Utbildningarna hålls centralt i Stockholm och Göteborg i MyBeauty Clinics lokaler.

Ja, vi samarbetar med Medical Finance som erbjuder räntefri delbetalning av kursen. Läs mer om finansiering här.

Våra kurser hålls oftast på svenska. Vi kan arrangera privatkurser på svenska och engelska.

Du anmäler dig via kontaktformuläret eller via mail till oss. Vi skickar ut en bekräftelse på din anmälan och en faktura via mail, när denna är betald är du anmäld till kursen.

Ja anmälan är bindande. Kursavgiften betalas inte tillbaka om du inte kommer på kursdagen. Vid sjukdom krävs sjukintyg då vi bokar om kurstillfället till nästa möjliga utbildningstillfälle. 

Läs våra köpvillkor här.

Alla priser för våra utbildningar är exklusive moms.

Ja, efter avslutad kurs får du ditt certifikat. 

Ja, vi står för lunch lördag och söndag samt lättare fika. 

Vi jobbar med Phibrows som är världsledande inom kosmetiska bryn.

Ja, kursmaterial ingår.

Ja. Modell du tar med dig får sin behandling gratis som tack. Meddela detta i så fall vid anmälan. Kan du inte själv ordna egna modeller kan vi hjälpa dig. Meddela oss minst en vecka innan så ordnar vi det åt dig.

 

 • Vi håller vad vi lovar.
 • Vi tar ett helhetsansvar innan, under och efter din utbildning.
 • Vi vet hur man driver en lönsam klinik från start med allt vad det innebär.
 • Våra utbildare är utan tvekan bland de mest meriterade i Sverige och även internationellt inom estetiska injektioner.
 • Vi hjälper våra kursdeltagare att lyckas i denna fantastiska bransch.
Vi utbildar i
 • Fillers och Botox för legitimerad sjukvårdspersonal
 • 3D Microblading för personer utan särskild behörighet

Fyll i formuläret nedan och slutför din anmälan

Uppgifter

Fyll i dina personliga kontaktuppgifter nedan.

Förtagsinformation

Fyll i uppgifterna nedan om du har ett företag du vill fakturera genom.

Kursinformation

Fyll i vilken kurs du vill anmäla dig till.