Tandläkarpaketet

MyBeauty Academy startade sinverksamhet 2017och har sedan starten utbildat över 2000 legitimerad vårdpersonal som innefattar sjuksköterskor, tandläkare och läkare i estetiska injektioner. MyBeauty Academy ingår i samma koncern som den statligt finansierade ”Yrkeshögskolan Hudvård & Spa” som grundades 1993 och är en utbildning för massage och hudterapeuter i Stockholm och Göteborg. Vi har därmed en unik möjlighet att erbjuda fullt utrustade kurslokaler på luftiga 1600kvm i Stockholm och 950kvm i Göteborg till våra kursdeltagare hos MyBeauty Academy.

Bakgrund

Vi har sedan den nya lagen trädde i kraft Juli 2021 sett en ökad efterfrågan på våra kurser från såväl läkare som tandläkare. Vi har genom egen erfarenhet och samtal med tandläkare uppmärksammat att det finns ett behov för ett kurspaket anpassat för tandvården.

Vi har tillsammans med våra kursledare tillika tandläkare tagit fram Tandläkarpaketet med fokus på det periorala området som ger utövaren en bra grund att stå på när det kommer till att erbjuda estetiska injektioner på ett tryggt och patientsäkert sätt. Indikationerna som ingår i denna kursplan kan användas som ett komplement till estetisk tandvård och bettfysiologiska besvär.

Vad ingår i
Tandläkarpaketet?

Tandläkarpaketet innehåller följande indikationer vilket vi kommer gå igenom teoretiskt och praktiskt på riktiga modeller under kurstillfället.

STANDARDOMRÅDEN Botulinumtoxin

Panna, argrynka och kråksparkar. Dessa tre områden är det högst efterfrågan på. Estetiskt syfte är rynkbehandling.

GUMMY SMILE Botulinumtoxin

Patient som visar för mycket tandkött vid skratt, överläppen höjer sig för mycket pga hyperaktiv muskel.

Injektion av botulinumtoxin släpper på muskeln vilket gör att skratt blir mer estetiskt tilltalande. Bra att erbjuda patienter med denna indikation. Samt t ex tillsammans med läppfiller eller vid protetiska behandlingar i ök front.

Musculus MASSETER Botulinumtoxin

Patienter som lider av myalgi kan få minskade besvär efter injektion med botulinumtoxin i musculus masseter. Behandlingen ska föregås av bettfysiologisk undersökning samt orsaksbehandling och eventuellt kombinerad behandling med bettskena för bästa effekt. Ger också effekten ”slimming face” på estetisk indikation.

SURA MUNGIPOR Botulinumtoxin

Erbjuds till patienter som har hyperaktiv musculus depressor anguli oris – ger då nedåtdragande mungipor. En populär behandling hos många patienter. Kombineras gärna med filler i marionettlinjer. Området kring munnen påverkas mycket med åldern, denna behandling efterfrågas ofta och är bra att kombinera även med läppfiller

DERMAL FILLER LÄPPAR

Utfyllnad av över och underläpp med dermal filler. Används vid läppförstoring eller vid korrigering av asymmetrier. Injektionsteknik med vass nål samt trubbig nål. Kan användas för maskering av under/överbett.

DERMAL FILLER MARIONETTLINJER

Utfyllnad av marionettlinjer s k ”sura mungipor”. Vid asymmetri eller åldrande som leder till djupa veck. Kombineras med fördel med dermal filler i läppar samt botulinumtoxin i depressor anguli oris.

Flera av dessa områden går att erbjuda patienter på kliniken. Många patienter efterfrågar estetiska injektionsbehandlingar i kombination med andra estetiska behandlingar inom tandvården så som vid blekning av tänderna, protetiska behandlingar i fronten med fasader / kronor, aligners. Mycket bra att kunna erbjuda en helhetsbehandling på klinik. Öppnar också upp för mer estetiska behandlingar inom tandvården genom att klientelet för estetiska injektionsbehandlingar ofta är intresserade av andra estetiska behandlingar.

Mybeautyacademy-utbildare

Kostnad för
Tandläkarpaketet

Tandläkarpaketet går utmärkt att genomföra som en enskild utbildning eller i grupp.

Pris i grupp: 38 800 kr
Pris privatutbildning: 58 200 kr

Anmäl dig till Tandläkarpaketet

Fyll i formuläret via knappen nedan eller maila oss på [email protected] så kontaktar vi dig med information och slutför anmälan till utbildningen du är intresserad av.

För att kunna hålla en hög kvalitet vid våra utbildningar behövs din anmälan senast 14 dagar före aktuellt kursdatum – därefter sker antagning endast i mån av plats. MyBeauty Academy förbehåller sig rätten att flytta utbildningar, utan vidare motivering, senast 7 dagar innan kursstart

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

Kursdatum 2024 Stockholm och Göteborg

Vi utbildar i
  • Fillers och Botox för legitimerad sjukvårdspersonal
  • 3D Microblading för personer utan särskild behörighet

Fyll i formuläret nedan och slutför din anmälan

Uppgifter

Fyll i dina personliga kontaktuppgifter nedan.

Förtagsinformation

Fyll i uppgifterna nedan om du har ett företag du vill fakturera genom.

Kursinformation

Fyll i vilken kurs du vill anmäla dig till.