Dermal Filler – Foundation Course

I grundutbildningen för Hyaluronsyrebaserad filler hos MyBeauty Academy ingår en dags utbildning som inleds med teori och som övergår i praktiskt träning. Kursens utformning och innehåll ger dig all kunskap du behöver i förberedelsen inför att börja arbeta med filler och ta emot egna klienter. Din kursledare guidar dig genom teoretiska avsnitt och du lär dig olika tekniker för att behandla läppar och nasolabiala linjer (nasolabialveck) med Hyaluronsyrebaserad fillers.

Observera att legitimerade tandläkare och sjuksköterskor måste ha en ansvarig läkare vid behandling med Hyaluronsyrebaserad filler för förskrivning av läkemedel för akuta tillstånd och licensansökan hos Läkemedelsverket av Hyaluronidase vid akuta fillerrelaterade komplikationer. Din klinik måste även vara registrerad vårdgivare hos IVO och inneha en gällande patientskadeförsäkring.

Hur är Dermal Filler – Foundation Course upplagd?

Del 1: Teori

Inledningsvis börjar dagen med den teoretiska delen som lägger grunden för de praktiska momenten. Våra kursledare är legitimerade läkare, tandläkare eller sjuksköterskor med lång och bred erfarenhet inom estetisk medicin

Del 2: Praktik

Efter lunch omsätts teorin till praktik genom övninga i de grundläggande injektionsteknikerna för Nasolabiala linjer och läppar inklusive bedömning av modellens individuella förutsättningar och anatomi. MyBeauty Academy prioriterar och har fokus på säkerhet och kvalitet i samband med estetiska injektionsbehandlingar och går igenom tekniker med vass nål och trubbig kanyl (Cannula). Vi har ett begränsat antal kursdeltagare i varje grupp och anpassar praktiken utifrån gruppens förkunskaper och modellerna. Ordnar du en egen modell är vår rekommendation att hen inte tidigare utfört injektionsbehandlingar i läppar eller Nasolabiala linjer för att du ska få ut så mycket som möjligt i samband med den praktiska delen.

Vad ingår i Dermal Filler – Foundation Course?

MyBeauty Academy erbjuder

Kurskompendie med ett gediget innehåll för självstudier innan din utbildning
Modeller för pratisk övning
Certifikat efter avslutad och godkänd teoretisk del och praktisk träning
Förmedling av kontakt med de leverantörer MyBeauty Academy samarbetar med och en introduktionsrabatt i samband med din första order
Information om förbrukningsmaterial för utbildningarna
Information om, och stöd i samband med uppstart av din egen klinik utfifrån gällande lagstiftning och förordningar

Förmedling av MLA (Medicinskt ledningsansvarig läkare) och support vid frågor och stöd vid eventuella komplikationer eller biverkningar

Vill du veta mer om själva behandlingen med fillers hittar du massor av bra information och före- & efterbilder som du kan bläddra bland på MyBeauty Clinics behandlingssida om fillers.

Vad kostar Dermal Filler – Foundation Course?

MyBeauty Academys grundkurs i fillers är möjlig att genomföra separat men ingår också i större kurspaket till rabatterad kostnad.

Dermal Filler & Botulinumtoxin – Foundation Course

Delmoment:

Paketpris: 25 900 kr
Ordinarie pris: 29 000 kr
Månadskostnad med delbetalning från Svea Ekonomi: 1 079 kr / månaden i 24 månader

Enskilda utbildningspriser

Alla priser hos MyBeauty Academy är inklusive moms.

Har du fler frågor och funderingar kring utbildningarna och dess innehåll? Kika på vår FAQ eller skicka din fråga i ett mail till: [email protected] alternativt ring vår växel på 031-788 55 50 och tryck knappval 2.

Anmäl dig till utbildning

Fyll i formuläret via knappen nedan så kontaktar vi dig med information och slutför anmälan till utbildningen du är intresserad av.

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

Kursdatum 2022 Stockholm och Göteborg

Anmäl dig till utbildning

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig med info och slutför din anmälan.

Vi utbildar i
  • Fillers och Botox för legitimerad sjukvårdspersonal
  • 3D Microblading för personer utan särskild behörighet
Relevant information